Naar Aquarium
10 mei 2026 - Grenaa, Denemarken
Zondag 10 mei, Moederdag
Gisteravond TV gekeken en de spelletjes liggen te wachten in de kast om gebruikt te worden maar nog geen tijd voor gehad!
Vanmorgen licht bewolkt en na een koude nacht weer even het zoemertje aangezet voordat we uit bed stapte.
Na het eten diverse klusjes, ook de insecten van de voorkant van de camper halen!
De zon komt meer door en we drinken koffie voor de camper waar het luw is.
Daarna maak ik de fietsen klaar voor vertrek. Om half twaalf vertrekken we naar het Kattengatcentret, een heel groot aquarium met wel 250 soorten vissen. Het was in 1993 geopend en sindsdien zijn er 6 miljoen bezoekers geweest. In 2001 werd het uitgebreid. Het grootste bassin is de haaientank van 550.000L water dat ook een tunnel bevat waar je dus onder de haaien doorloopt. Dan nog meer verschillende bassins met vissen die elkaar niet opeten! We lopen er doorheen en het is mooi om zoveel soorten vissen te zien die je anders nooit ziet. Ook is er een apart bassin voor Pinguïns waar je ze ziet duiken en dan weer naar boven moeten om te ademen! Als we alles gezien hebben gaan we via de “Giftshop” , waar alles, net als de entree, peperduur is. We lopen naar de fietsen en er zijn intussen donkere wolken verschenen en er viel zelfs een spatje regen uit! Maar wij naar het centrum en onderweg wat meer regen en zijn we een supermarkt in gegaan . Als het weer droog is rijden we verder naar het centrum. Alle winkels zijn gesloten en er is geen kip op straat. Er staat wel een kerk, Grenaa Kirke, die oorspronkelijk uit de 13e eeuw is maar in 1649 door een grote brand werd verwoest. Het volgende jaar zijn ze begonnen met de herbouw van de kerk die later uitgebreid werd en in 1870 gerenoveerd en in 2001 gerestaureerd. Er zijn twee deuren die alle twee op slot zijn dus gaan we onverrichte zaken weer terug naar de camper. Tweede dochter had onderweg gebeld en die hebben we terug gebeld. Daarna gaan we Skip Bo spelen. De eerste wint Bep met het kleinst mogelijk verschil en als we halverwege het tweede spel zijn, waar ik dik aan de winnende hand ben, krijgen we een facetime gesprek met de familie uit Marken. Oudste dochter zit op Texel en van alle drie een fijne moederdag gewenst en zijn we weer helemaal op de hoogte. Bep vindt het tijd voor een wijntje en wil het spel niet meer afmaken. Nou ja het is moederdag en geef me gewonnen! Het weer is opgeknapt, de zon is weer helemaal aanwezig, maar ik ga voetballen kijken, naar een schakelprogramma van alle wedstrijden. Het werd een slechte dag voor Ajax (verlies) en Volendam (gelijk en concurrent gewonnen). Bep heeft ondertussen het eten klaar en smaakt weer heerlijk. Dan moet ik aan de administratie werken.
Diane Honingh:10 mei 2026Zondag en de kerk op slot….