Cambrils

13 oktober 2025 - Mainou, Spanje

Maandag 13 oktober

Gisteravond nog wat TV gekeken en geen tijd meer voor een spelletje.

Vanmorgen bewolkt en het ziet er naar uit dat het niet droog blijft.

Na het eten gaan we de camper rijklaar maken voor de volgende trip noordwaarts.

Stroom eraf en van de blokken en dan zijn we klaar om te vertrekken.

We nemen afscheid van Twan en Lisette die ook de aanhangwagen achter de camper aan het doen zijn. We hebben een paar gezellige dagen met elkaar gehad, veel gepraat, maar het weer zat niet mee. Zij gaan overwinteren en naar het zuiden en wij gaan naar het noorden rustig aan op huis aan.

We vertrekken om half tien en rijden door Puçol naar de AP7. De Tom Tom geeft aan dat we voorlopig 199km rechtdoor kunnen rijden. Af en toe een spatje regen. Met wat vlak landschap met fruitbomen en later ook heuvelachtig. Ook zien we af en toe de zee. Maar een stuk voorbij Peniscola belanden we in een file die achteraf 10km lang zal zijn.

We zien wel dat de weg hier en daar overstroomt is geweest want aan de zijkant heeft heel veel water gestroomd en wat hekwerk meegenomen. Het heeft dan ook veel geregend de afgelopen dagen. We rijden op twee banen die bijna gelijk op gaan tot we op één baan moeten. Wat was daar aan de hand, het water had veel blubber meegenomen dat over de weg was gestroomd en daar waren een paar wagens in de slip geraakt en tegen elkaar gebotst. Nu waren ze de auto’s en ook de blubber van de weg aan het halen en dat veroorzaakte de file. Na één uur vertraging konden we weer gas geven. We kwamen op een stukje A7 en dan afgeslagen naar Cambrils. Twee tunnels door waarvan één ervan smal was en kwamen op camping El Prats aan om 12.50. Deze camping is van dezelfde organisatie als in Catral, Allania.

Er waren vier Duitse campers voor ons die ook aan het inschrijven waren. Toen wij aan de beurt waren, door nou niet zo’n vriendelijke juffrouw, kregen we een kaartje met nummers waar we eerst moesten uitkiezen waar we wilden staan. Enorme grote camping en ook veel bomen en het had hier ook flink geregend want er stonden plassen en het zand was nat. Een plaats uitgezocht en inschrijven. Naar de plek gereden en camper neergezet en dan eerst eten, (13.45)

Na het eten het zeil en de luifel geïnstalleerd en de stoelen eruit.

Ik een verkenningsronde gemaakt en alles ziet er goed en schoon uit. Even naar de zee gelopen waar hele grote keien liggen om de golven te breken. Verderop is een zandstrand.

Ook wasmachines en als ik daar ben krijg ik een Alarm op mijn telefoon omdat er vanavond weer regen op komst is en dat er in het Delta gebied van de Ebro wel overstromingen kunnen ontstaan. Maar wij zijn daar al een stuk voorbij en zullen geen last  hebben, hoop ik.

We maken er verder een rustige dag van en na de thee gaan we gebruik maken van de heerlijke douche die hier is. Daarna nog een wijntje, de zon is wel weg maar de temperatuur is 23 graden.

Vanavond weer een maaltijd van Bep en ik denk dat dat wel weer heerlijk zal smaken.

Na het eten nog even buiten gezeten en dit afmaken. Maar de vliegen waren vervelend en zijn we naar binnen gegaan.

1. Diane Honingh:
    13 oktober 2025
    Die mevrouw van de camping dacht: hebben die ouwe mensen de hele dag de tijd komen ze precies als ik wil lunchen 🤣😉
  2. Natascha:
    13 oktober 2025
    Wel weer een mooi plekje!👌🏻