Rondje fietsen
7 oktober 2025 - Catral, Spanje
Dinsdag 7 oktober
Gisteravond tot 9 uur buiten gezeten en de vlucht van onze oudste dochter gevolgd die na de landing snel verenigd was met zoon Tom die daar ook was aangekomen.
Wij nog op de IPad “Ik vertrek” teruggekeken waar een stel een nieuwe toekomst wilde opbouwen in Costa Rico. Maar gaan uit elkaar, hij terug naar Nederland en zij, met twee kinderen, in Costa Rico, zo kan het ook lopen.
Vanmorgen half bewolkt maar heerlijke temperatuur. Weer om 9 uur brood halen en dan weer buiten ontbijten.
We nemen afscheid van het jonge stel met hun zoontje van 5 want die vertrekken vandaag naar Portugal. Ik wens hun het allerbeste om hun droom te verwezenlijken maar ik heb mijn twijfels!
Wat klusjes voor de koffie en als we de koffie op hebben vertrekken we op de fiets. We gaan door het natuurpark en rijden langs een kanaaltje. Ik zie geen meer maar aan de andere kant van het kanaaltje zijn uitkijkposten. Komen weer op de weg en rijden naar Dolores en komen uit bij het kerkplein. Van Bep hoeft het niet om hier even rond te kijken en dus rijden we richting Catral. Eerst even naar die enorme Aziatische winkel maar wat wij zoeken is helaas uitverkocht! We kijken rond en er zijn ook heel veel Halloween spullen te koop dat hier gevierd wordt. Dan naar de supermarkt om de nodige boodschappen mee te nemen. Alleen verse melk hebben ze hier niet! We zijn over half twee weer terug en gaan eten.
Bep haar Visa kaart doet het niet (teveel gebruikt, brandvlek!) en ze belt. Maar we krijgen deze maand al een nieuwe dus wachten we wel tot we thuis zijn en gebruiken we de mijne maar! Ik pak de fiets en ga nog een stukje rijden, langs San Filipe de Neri, waar ook nog een verhaal over te vertellen is. Aan het einde van het fietspad links af en dan rij je door smalle straatjes en kom je op een plein waar een kapel staat, Emerita de Santa Agueda, waar ook een route langs loopt naar Santiago de Compostella, maar ook deze op slot.
Ik fiets terug en ga Catral in waar ook nog een kapel staat, Emerita de Pursina, een kapel dat in 1555 van het Heilige Ziekenhuis is geweest. Verder langs de kerk en zo op de Dia aan waar ik melk haalde en nog wat dingen die Bep me via de app stuurde.
Terug naar de camping en Bep heeft overleg met haar zuster over een camping waar we elkaar zullen ontmoeten. Het is over half vijf dat we aan de thee gaan. Als dat op is , is het al lang weer tijd voor een wijntje.
Bep gaat het eten maken en ze mist iets en gaat nog, op mijn fiets, naar de winkel op de camping.
Ze maakt weer een heerlijke maaltijd en als dat op is doet ieder zijn taak!
Diane Honingh:8 oktober 2025Is er ook een plek afgesproken?