Norwich

12 mei 2025 - Norwich, Verenigd Koninkrijk

Maandag 12 mei

Gisteravond een paar buitjes gehad. Moesten vroeg Boer zoekt Vrouw kijken omdat het hier een uur vroeger is. Nog wat gelezen en daarna nog twee spellen Skip Bo gedaan dat weer gelijk eindigde, dus de stand 2-2

Vanmorgen weer prachtig weer zodat de korte broek aan kan. Dan eerst water en wc regelen voordat we vertrekken.

Er staat eerst nog een Duits busje te lossen en die man spreekt vloeiend Engels. Maar hij legt dat uit, Zijn vader was een soldaat die in Duitsland gelegerd was en hij heeft er een Duitse vrouw aan overgehouden en gaat nu op familiebezoek die door heel Engeland verspreid liggen. Hij was 50 toen hij met pensioen kon omdat hij politie as bij Defensie.

Zijn vrouw moet nog werken. Als hij vertrokken is gaan wij ook het vuile water lossen en vertrekken om 9.55 naar een camping in Norwich die we gisteren besproken hebben.

Eerst nog betalen en ja, de slagboom gaat open! Het is heerlijk weer, 25 graden. We komen op de A2 die overgaat in de M2 die ons naar de tunnel onder de Thames door brengt. Even daarvoor heel erg druk, 4 banen en af en tie stil staan. Voor deze tunnel moet tol betaald worden en ook voor de enorme brug die ernaast ligt om de tunnel te betalen. Dit moet via internet anders zou het teveel ophouden en de files nog veel langer maken. Na de tunnel de M25 en slaan af naar de M11, richting Cambridge. Daarvoor slaan we af naar de A11 richting Norwich. De wegen zijn zo-zo en je ziet weinig van het landschap omdat er allemaal bomen staan langs de wegen. Als we wat zien is het voornamelijk landbouwgrond. Na Thedford krijgen we diverse rotondes waar ik goed kan oefenen om zo’n rotonde linksom te nemen. We komen om twee uur aan op de camping en worden door een stel ontvangen. We zijn lid Geworden van de Camping and Caravanning Club en dat geeft wat voordeel al zijn de campings erg duur in de UK.

We krijgen een plaats toegewezen en de man, Billy, legt het één en ander uit.

Vandaag gaan we genieten van het prachtige weer en settelen ons onder de luifel.

Wat lezen, kopje koffie en daarna een drankje.

Norwich is ook een oude stad, voordat de Romeinen kwamen in het jaar 60 was het de hoofdstad van de Iceni stam. De Romeinen noemden het Venta Iconorum wat marktplaats van de Iceni betekende.

De stad zelf heeft ong. 144.000 inwoners maar de gehele gemeente samen 213.166.

We houden vanmiddag rust en morgen gaan we met de bus naar de stad.

We komen nog in gesprek met onze buurman die in Edinburgh woont maar een Engelsman is. Heeft ook nog een caravan in Schotland staan en daar gaan ze veel wandelen. Ook vindt hij de Schotten aardiger dan de Engelsen! Zijn grootvader was visserman hier aan de kust. Hele verhalen, gezellig!

Zo brengen we de middag door in een ontspannen houding.

Bep maakt eten en na de afwas kunnen we nog lekker buiten zitten!

1. Tante Henny:
    12 mei 2025
    Mooie stad Norwich. Ik heb in de kathedraal gezongen.
    Geniet van al het goede daar.
  2. Diane Honingh:
    13 mei 2025
    Camping ziet er keurig uit! Vandaag dus lekker dagje door de stad, veel oude stenen en leuke winkels?
  3. Tom:
    13 mei 2025
    Mooi weer zeg! Camping ziet er goed uit!