Westouter
1 juli 2025 - Poperinge, België
Dinsdag 1 juli
Gisteravond nog een tijd buiten gezeten en voor we naar binnen gingen de luifel en stoelen opgeruimd.
Er was nog tijd voor twee spellen Skip Bo die gelijk eindigden.
Vannacht diverse keren wakker geweest omdat het warm was in de camper.
Het is dan ook vanmorgen prachtig weer, blauwe lucht, zon en warm maar wel een windje.
Wij staan in de schaduw van een boom en dat scheelt een stuk.
Na het eten opruimen en de camper reisklaar maken voor het laatste ritje in de UK.
Als alles voor elkaar is dan wachten we tot 9.50 en vertrekken vanaf Densole naar Dover wat slechts 18 km is. Volgens de Tom Tom 24min. sturen.
De Tom Tom brengt ons feilloos naar de haven en moeten eerst de passen laten controleren en daarna nog een keer en krijgen een nummer om in baan 215 te gaan rijden. Sta achter een oude camper van een Schot die met zijn vrouw naar Duitsland gaat omdat zijn schoonmoeder daar woont. Het is warm maar wel een windje en om 11.15 mogen we op komen rijden en moeten helemaal omhoog naar Dek 7!
Wij naar boven, een plaatsje gezocht bij het raam en wat eten en drinken gehaald.
We vertrekken mooi op tijd, half twaalf. Er is een hele groep schoolkinderen met rode shirtjes en zwarte broekjes van groep 7 die een uitwisseling hebben met een Franse school en die zijn balorig!
Ik haal wat te drinken en te eten en Bep blijft rustig zitten terwijl ik het dek wat op en neer loop en zo Engeland uitzwaai. We hebben een redelijke kalme zee al staat er wel wat wind. Met anderhalf uur zijn we in Calais en varen de haven in. We meren om 14.10 aan in Calais, in de camper is het aardig koel, 22 graden. We rijden vanaf het 7e dek de wal op en rijden achter de meute aan en komen op de A16, het is 35 graden! We rijden naar Duinkerken en daar slaan we af naar de N225 die naar Ieper gaat. De Tom Tom laat ons een afslag eerder afslaan en komen op een Belgische single road, de Tom Tom had weer wat voor ons bedacht! We komen om 15.25 aan op de camperplaats in Westouter. We hadden via de website moeten boeken en plaats 8 besproken. Maar van de 27 plaatsen staan er maar 3! Plaats genoeg! Als de camper op de goede plaats staat meteen de luifel uit met het sunblock want ook hier is het zinderend heet, 36 graden. We gaan onder een boompje zitten aan de koffie met cake, verder doen we weinig. Ook geen puf om even een verkenningsronde te maken! We drinken eerst wat fris en daarna een koud wijntje, mijn bier is op!
Bep gaat evengoed macaroni maken wat een hele klus is met deze hitte. Er zijn wat restaurants in de buurt maar vandaag gesloten!. Bep wast af en ik heb nog heel wat administratie te doen. Het is nog warm buiten en we kunnen lang buiten zitten.
Diane Honingh:1 juli 2025Weer op het vasteland!
Tante Henny:2 juli 2025WO1. Daar is heel veel gebeurd