Barcaldine

30 mei 2025 - Barcaldine, Verenigd Koninkrijk

Vrijdag 30 mei

Gisteravond zagen wij mensen lopen met netjes over hun hoofd en dat betekend dat er Midgets zijn en als we door de ramen kijken zien we ze ook, die kleine gemene klerebeestjes die heel klein zijn en door het kleinste gaatje kunnen! Zijn twee dagen te vroeg want je zou er in juni last van kunnen hebben!!

Ook nog twee spellen Skip Bo gedaan en ik had nog voorgesteld om te gaan Scrabbelen maar Bep wilde bij komen wat niet is gelukt, alle twee verloren, dus 10-5.

Ook nog een camping voor morgen besproken wat een geruststellend idee geeft.

Vannacht weer geregend maar vanmorgen droog met een zonnetje.

We gaan dus weer verder en vertrekken om 9.45 uit Glen Shiel (14 graden)

Over de A87 die echt door een prachtige omgeving gaat. Hoge bergen en veel watervalletjes en een snelstromende rivier. Langs een paar Loch’s en als we de brug over zijn een stukje door de bergen naar Invergarry. Dan komen we op de A82 en rijden langs Loch Lochy, langs het Caladonian Canal dat na 19 jaar graven in 1822 geopend werd.

Net voor Fort William zien we de Ben Nevis, de hoogste berg van de UK (1344m) maar Bep krijgt hem niet op de foto.

We parkeren bij Fort William en gaan de stad is. Het ligt aan Loch Linnhe en heeft 9.900 inwoners. De stad heeft zich ontwikkeld rond een reeks strategische Forten.

Het is populair bij toeristen vanwege de beklimming van de Ben Nevis en het eindpunt van de West Highland Way, een wandeling van 152km die jaarlijks door 50.000 wordt gelopen. Ook loopt hier de spoorlijn naar Malaig  een door stoomlocomotieven getrokken toeristentrein. Hij opereert sinds 1984.

Het is ook een knooppunt van vaar, weg en spoorverbindingen. Er ligt hier in het Loch een Cruise schip die de mensen via een pendelbootje, tevens reddingsboot naar de wal brengt. Het zou dezelfde kunnen zijn die in Ullapool lag.

Ons doel was om spul te kopen waar de Midget’s niet van houden en ze bij ons weg te houden. Het is een leuke winkelstraat met allemaal winkeltjes en diverse outdoor winkels.

Bij Mountain Warehouse hebben ze daar spul voor en dat kopen we. Ook nog een T shirt en lopen daarna terug. Het begint te regenen en dat gebeurde 8 jaar geleden hier ook.

Even een outdoor winkel ingegaan en daar de mooie maar dure spullen bekeken.

We lopen weer terug naar de camper en gaan eten. Daarna rijden we weer verder over de A82 langs het Loch Linnhe en komen om 14.10 op de camping aan. Worden hartelijk ontvangen en krijgen een mooie plaats toegewezen. We zetten de camper neer en de stoelen eruit en lekker in de zon gaan zitten en drinken thee.  Even na vieren zien we veel mensen als Imkers verkleed maar dat is tegen de Midgets! Wij gebruiken het spul dat we gekocht hebben maar gaan naar binnen want ook de zon verdwijnt achter de wolken.

Nemen een wijntje en als Bep eten gaat koken loop ik nog even een rondje over de camping.

Iedereen zit binnen, wat die kleine etterbeestjes al niet voor elkaar kunnen krijgen!

1. Ria:
    14 juni 2025