Loans

31 mei 2025 - Loans, Verenigd Koninkrijk

Zaterdag 31 mei

Gisteravond Bep een film op Netflix gezocht en die bekeken. Daarna bleef er nog tijd over om te Scrabbelen dat Bep weer won en ik dus met 0-3 achter sta.

Vannacht weer een paar flinke buien gehad en vanmorgen droog maar wel een grijze lucht.

We beraden ons op de reis hoe we die verder gaan volgen. Gisteren was het weer eens weer om buiten te gaan zitten maar de midgets zorgden er voor dat we naar binnen moesten. Iedereen ging trouwens naar binnen, bizar! Ondanks het spul dat we hadden gekocht ik dus nog een paar keer gestoken, grrrrr

We besluiten om ook Kintyre te laten liggen, ook al omdat het weer erg onstabiel is en net ook daar erg druk is, campings zijn vol!

Ik bel een camping en daar is plaats en ze zouden een plaats voor ons vrij houden.

We vertrekken om 10.05 en rijden naar Oban om daar nog wat rond te kijken. Oban is een behoorlijke grote plaats met 12.500 inwoners maar het was er erg druk en om een plekje te vinden voor de camper was er niet, alle parkeerplaatsen, vol!

Er was gelukkig wel nog plaats bij de Lidl waar we gestaan hebben en Bep nog wat boodschappen gedaan. Het was voor ons te ver om naar de binnenstad te lopen.

De TomTom weer ingesteld en wij weer verder. We rijden langs het Loch Awe waar een parkeerplaats is om de ruïne van het Kilchurn Castle te bezoeken.

Ik ben daar een stuk naar toe gelopen en heb er wat foto’s van gemaakt maar toen weer terug omdat er een donkere wolk aankwam.

Kilchurn Castle is half 15e eeuw gebouwd als Residentie. In 1689, na de eerste Jacobitische opstand werd het omgebouwd tot garnizoensbolwerk maar werd eind 1700 verlaten. Het bevatte het oudste overgebleven kazerne van het Britse vasteland.

We drinken daar koffie en als dat op is rijden we weer verder over de A85 en komen op de A82 met nog steeds bergen om ons heen.

De A82 loopt langs het Loch Lomond en begint bij Ardlui. In dit plaatsje hebben mijn dochter, zoon en ik in een Hostel geslapen  toen we de West Highway gelopen hebben.

Die weg daar vandaan is slecht en op sommige stukken erg smal met de vangrail op de streep! Het was ook nog erg druk en dus lastig met brede (campers) tegenliggers. Na Loch Lomond wordt de weg weer breder en rijden op Glasgow aan waar het erg druk is en we af en toe in een file zitten (3 banen!) we gaan de rivier de Clyde over en het blijft erg druk tot we op de M77 zitten. Na een klein stukje binnendoor komen we op de boerencamping in Loans aan. We worden opgevangen door een oud mannetje (iets jonger dan ik!) en die wijst ons de plaats aan en waar alle voorzieningen zijn. Als hij zijn geld heeft ontvangen gaat hij dat overhandigen aan de eigenaar omdat die ziek is.

We zetten de camper neer en gaan eten (14.15) want dat was er nog niet van gekomen, geen geschikte parkeerplaats gevonden.

Na het eten begint het weer enorm te regenen en zien het jonge vee de hoek in kruipen.

We lezen wat voordat we aan de thee gaan. Het wordt weer droog en het zonnetje komt er af en toe doorheen. We drinken nog een wijntje en als Bep met het eten bezig gaat, ga ik dit even typen en wil klaar zijn als de finale van de Champion League om 8 uur (één uur eerder) begint .

1. Diane Honingh:
    31 mei 2025
    Jammer dat het het schots weer is! Hier was het vandaag lekker. Ik heb vanmiddag lekker buiten gezeten. Vanavond ook samen gebarbecued, was de eerste keer dit jaar. De andere mooie avonden was het er nog niet van gekomen.
  2. Tante Henny:
    31 mei 2025
    Ook drukte vanwege Hemelvaarts
    Weekend!
  3. Tom:
    3 juni 2025
    Hahaha je kan dus beter skip bo spelen ;)