Worthing
29 juni 2025 - Angmering, Verenigd Koninkrijk
Zondag 29 juni
Gisteravond tot kwart over negen buiten gezeten en dan de tafel en stoelen opruimen.
Nog wat TV gekeken en de camping voor vandaag uitgezocht, het is een grote we zien wel of er plaats is. Ook nog even gekeken naar de Ferry’s die komende week ons weer naar het Continent moet brengen.
Vandaag bewolkt en vinden wij niet zo erg want vannacht was het warm!
Dan na het eten de camper weer rijklaar maken voor de volgende rit.
We nemen afscheid van de Engelse buren we we wensen elkaar het allerbeste.
Eerst nog vuil water aftappen en dan vertrekken we om 9.40 uit Salisbury.
Door Salisbury heen en komen dan op de A36 naar Southampton waar het erg druk is. Om Southampton heen en dan weer drie en dan weer vier banen, goed uitkijken welke baan afslaat. Verder op de A27 en meteen een knappe parkeerplaats. Daar koffie drinken. Bep zoekt op haar telefoon of ze wat kan vinden van de Marker Havenfeesten en krijgt omroep Pim, de lokale Waterlandse omroep, en krijgt een live optreden in de feesttent van Juliana waar goed in beeld onze schoondochter op Bugel en onze kleinzoon op percussie (tamboerijn, bellen, klokken, bekkens en fluit) zien spelen. Heel leuk om hier in Engeland er live bij te zijn! Het koffiedrinken duurt dan ook wat langer voordat wij weer vertrekken. Onze twee banen rijden aardig door maar de andere kant staat 5km file!
Ook komen er twee ambulances die zich erdoorheen proberen te wurmen. Er zal wel wat gebeurd zijn!. We rijden verder over de A27 en ook onze kant wordt wat drukker. We slaan af bij Worthing en komen bij een boerderijcamping. Het is 12 uur maar geen probleem om in te schrijven. Krijgen veel plaatsen om te gaan staan en we kiezen een mooi plaatsje uit.
Als de camper staat gaan we eerst eten.
Na het eten ga ik een rondje lopen en zie een man (ong. 40 jaar) een nieuwe vuilniszak in de vuilnisbak doen. Ik vraag aan hem of hij de boer is van dit hele spul. Dat is hij en ik vraag hem of hij vlees of melkkoeien heeft. Hier heeft hij vleeskoeien, Black Angus een koe die oorspronkelijk uit Schotland komt en bekend staat om zijn hoogwaardig vlees. In een andere boerderij, even verderop, heeft hij 285 melkkoeien. Maar hij heeft geen Robot maar een melkput waar hij 2x12 koeien tegelijk kan melken. Maar de melkprijs is niet goed hier in Engeland zegt hij. Ik vertel hem dat het Boerenvak in Nederland ook niet makkelijk is, heel veel regels en die veranderen steeds en ook met het milieubeleid in Nederland zullen veel boeren stoppen of vertrekken.
Op de vraag van hoeveel plaatsen voor tenten, caravans en campers hij heeft zegt hij, 205 plaatsen en met de vakantie moet je hier ook boeken!
Hij is weg van Afrika en gaat met een Landcruiser in oktober naar Namibië vakantie houden. Zo praten we even door en hij moet weer verder en ik ga mijn rondje afmaken. Er zijn 3 verschillende velden waarvan één met een prachtig uitzicht over de omgeving. Ik loop verder en zie een heel koppel Black Angus koeien en even verderop een grote mesthoop dat bij ons in Nederland een milieudelict zou zijn! Loop een wandelpad af en kom achter bij de camping uit waar een omheind stuk land bedoeld is om daar je hond uit te laten. Grote speeltuin en twee sanitaire gebouwtjes met WC’s en douches, afwasgelegenheid en wasmachines, de hele mik mak.
Dan loop ik weer terug waar Bep heerlijk onder de luifel aan het lezen is.
Ik ga daar ook zitten en wat schrijven en typen.
We maken er een heerlijk rustige middag van want het is 32 graden onder de luifel.
Bakkie thee en daarna een wijntje/biertje. Ondertussen de boot besproken voor dinsdag 1 juli om weer over te varen naar het Continent.
Bep gaat het eten maken en we eten dat buiten op want binnen is het warm!
Nadat alles is opgeruimd gaan we nog buiten zitten, het was vandaag weer een heerlijke dag.
Tineke Honingh:1 juli 2025Geen stier tegengekomen…? ;-)