Naar de rommelmarkt
5 oktober 2024 - Mèze, Frankrijk
Zaterdag 5 oktober
Gisteravond was er dus Tapas eten en ons uitzicht is op het gebeuren. Live muziek en ook veel auto’s buiten de poort, dus van mensen buiten de camping.
De muziek duurde tot half elf en daarna werd er nog luid gezongen. De mensen hadden veel plezier denk ik. Toen wij naar bed gingen was het stil dus geen last van gehad.
Vanmorgen weer mooi weer en er was geen wind! Maar wel fris want in de camper even ons zoemertje aangezet.
Na het eten wat klusjes en na de koffie gaan we naar Mèze waar een rommelmarkt is.
Weer over het mooie fietspad en bij de haven onze fietsen gestald.
We lopen weer naar het grote plein en daar ligt het vol met oude spullen waar wij allang afstand van gedaan hebben. Prachtig weer en we lopen het plein rond en zien toch veel mensen met kleding en spullen naar huis gaan! We lopen ook nog even de markthal in waar veel vlees van diverse dieren te koop is.
Dan gaan we naar het voormalige kasteel, Chateau de Girard. Dat is in 1660 gebouwd door de familie Muret, op de plaats van een oude boerderij en buiten de stadsmuren.
In 1793 eigendom van de familie Ronzier en in 1847 eigendom van de familie Girard.
In 1995 is het verkocht aan de gemeente dat er het gemeentehuis van heeft gemaakt.
Mooie tuinen eromheen en natuurlijk toen gerestaureerd en strak gestuukt.
Dan lopen we terug naar de haven en gaan nog even op een bankje genieten van het weer en van de haven waar net twee rondvaartboten terug komen.
Daarna fietsen we nog naar de andere haven waar ook de reddingsboot ligt.
We rijden terug naar de camping en als we terug gaan we eten want het is al best laat.
Na het eten volgen we Bep haar plan om lekker van de zon te gaan genieten en dat doen we.
De camping loopt toch alweer vol, ook met Nederlanders die op doorreis zijn naar huis of naar Spanje. Het ligt namelijk dicht bij de A9, de tolweg.
Dus wat lezen en schrijven en na de thee nog een wijntje. Maar dan gaat de zon achter de bomen en verdagen we naar binnen. Bep verzorgt het eten en als de afwas gedaan is gaan we eerst douchen en daarna kan de TV aan!
Diane Honingh:5 oktober 2024Zo heerlijk hè, dit weer in oktober! Ik hoop voor jullie dat het nog even zo blijft.
Tom:7 oktober 2024fijn dat het weer zo goed is!