Op de fiets naar de supermarkt

30 mei 2026 - Otterbäcken, Zweden

Zaterdag 30 mei

Gisteravond was een mooie avond en onze zoon nog even gebeld over zijn verjaardag.

Vanmorgen bewolkt maar het is niet koud.

Na het eten de klusjes en de fietsen klaarzetten. We drinken buiten koffie want het is weer heerlijk weer geworden. Na de koffie pakken we de fiets en gaan naar Gullspang omdat daar een supermarkt is had de receptioniste gezegd (13km). Dus wij op weg en rijden eerst langs het meer met ook hier huisjes langs de waterkant. Later langs de weg over een mooi fietspad waar het heel stil is, we komen niemand tegen. We komen door Otterbacken, een havenplaatsje met 770 inwoners. Het heeft een multiplex fabriek waar 160 mensen werken. De fabriek maakt 95.000m2 multiplex per jaar. Tijdens de zomer trekt de camping veel toeristen aan. Er liep ook een trein en de spoorlijn is nu een mooi fietspad geworden naar Gullspang. Dat dorp heeft bijna 1200 inwoners. Als we aankomen zien we het oude stationnetje waar je fietskarretjes kunt huren om zo over het oude spoor te fietsen. Maar er is weinig animo, alleen de beheerder gezien. Het was een onderdeel van de spoorlijn die in 1898 geopend was en van Gotenburg naar Gullspang liep. Het is in 1960 opgeheven. We gaan dus niet op het spoor fietsen maar fietsen naar de supermarkt ICA die eigenlijk ook niet veel voorstelt. Ook in het dorp is weinig te zien en weinig te beleven.

We komen de supermarkt uit en de zon is weg en het is een stuk frisser geworden. We gaan terug en zouden nog even bij de haven van Otterback gaan kijken maar het is fris en rijden door naar de camping. We gaan dan meteen eten want het is al best laat. Na het eten zet ik de fietsen achterop, onder het zeil, en ruim de tafel en stoelen op. Bep kuist de binnenkant van de camper. Net als ik klaar ben vallen er een paar spatten regen. Dan meteen maar douchen en kunnen gelijk aan de thee. Daarna nog een wijntje en om half zes schijnt de zon weer maar te laat voor mij want ik ga om zes uur de finale kijken tussen PSG en Arsenal. Ik kijk de eerste helft maar daar is weinig aan, PSG valt aan en Arsenal verdedigd, maar die maken we een doelpunt. Bep heeft ondertussen het eten klaar en we gaan eerst rustig eten en ik zie dat PSG door een penalty gelijk komt. Er komt ook nog een Nederlands tintje aan deze wedstrijd want Jurrien Timber valt in.

Er komt verlenging en morgen horen jullie wie de winnaar is geworden

1. Frederik:
    30 mei 2026
    Nou. Dat hoeft niet verteld te worden hoor. We kunnen zelf ook het nieuws lezen. Na strafschoppen hebben de Fransen gewonnen.